Ondernemen

Het ideale drankje voor carnivoren: de vleessmoothie

06 september 2017 16:38

Beeld © Getty Images

Sommige vleesliefhebbers zullen erbij gaan watertanden, maar of het echt aanslaat is nog maar de vraag. Vanaf 1 oktober is 's werelds eerste vleessmoothie te koop. Een vader en zoon uit Duitsland bedachten het drankje.

Vader Peter en zoon Philipp Klassen uit het Duitse Temmels zijn twee jaar bezig geweest om een smoothie met vlees te ontwikkelen. Ze staken maar liefst 1 miljoen euro in de ontwikkeling.

Pittige rundvleesvariant

De productielijn Pete&Phil's is vanaf volgende maand te koop via de website en in de winkel van vader en zoon Klassen. Ook zullen sommige benzinestations in Duitsland de flesjes verkopen.

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit drie smaken. De Poulet Royal is met kip, Beef Bombay is een pittige rundvleesvariant en er is de mildere, Butcher's Beef.

Verantwoorde maaltijd

De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente, vertelt eigenaar Peter Klassen aan Boerderij.nl. Hij bedacht de maaltijddrank toen zijn moeder door ouderdom moeite kreeg met kauwen en slikken. "Dat zette mij aan het denken en zo ontstond het idee om vloeibaar vlees te gaan maken".

Maar de vleessmoothie is niet alleen geschikt voor ouderen en zieken. De drank kan volgens de bedenkers ook gebruikt worden als saus bij aardappel- en pastagerechten. Klassen: "Pete&Phil’s is ook ideaal voor mensen die onderweg zijn en geen tijd hebben voor een verantwoorde maaltijd".

Nieuwe smaken

Vader en zoon hebben grootste plannen met hun uitvinding. Ze willen nieuwe smaken ontwikkelen en de productie opvoeren. "We beginnen met een productie van 10.000 flessen per week". Ook hebben ze patent aangevraagd, maar het kan nog wel een aantal jaren duren voordat ze weten of ze die ook krijgen.

Bron • RTL Z