Ondernemen

Jonge ondernemers halen 5 miljoen euro op met webshop-tool

29 augustus 2017 06:05

De drie oprichters van SendCloud met rechts Rob van den Heuvel. Beeld © SendCloud

Pakketjes versturen was 'klote geregeld'. En dus ontwikkelden drie piepjonge ondernemers software die het verzend- en retourproces voor webwinkels makkelijker maakt. Met de vijf miljoen euro die SendCloud nu heeft opgehaald bij investeerders willen ze internationaal groeien.

SendCloud is naar eigen zeggen één van de snelst groeiende techbedrijven van Europa. Met hun tool kunnen webwinkels bestellingen sneller verwerken en klanten verschillende bezorgopties aanbieden.

"En dat is belangrijk, want consumenten stellen steeds meer eisen als het gaat om bezorgen en retourneren", zegt CEO en mede-oprichter Rob van den Heuvel (25). Samen met Bas Smeulders (25) en Sabi Tolou (28) richtte hij in 2012 de onderneming op.

Eigen frustratie 

SendCloud begon vijf jaar geleden uit eigen frustratie, zegt Van den Heuvel. "We hadden een webshop en merkten dat pakketjes versturen klote geregeld is. Met veel tussenstappen, en je komt er als klein webshopje niet tussen bij de grote jongens. Daar waren we helemaal klaar mee. Toen we er in doken zagen we hele fora vol met dit soort problemen, en zo kwamen we op het idee om SendCloud te beginnen." 

Ze ontwikkelden een tool die het verzendproces helemaal regelt, van de afrekenpagina op de site tot en met de retouren. Webshopeigenaren hoeven alleen labels uit te printen en die op de pakketjes te plakken. Klanten worden met trackingberichten per sms en email in hun eigen taal op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.

En omdat SendCloud contracten heeft met alle grote vervoerders, kunnen webshops veel meer bezorgopties aanbieden dan wanneer ze zelf zouden aankloppen bij één vervoerder.

Internationaal groeien

Van een startup groeide SendCloud uit tot een scale-up met 55 werknemers. Dat aantal zal ongeveer verdubbelen dankzij de vijf miljoen euro van investeerders henQ, BOM en TIIN Capital. SendCloud, nu al marktleider in de Benelux, gaat de investering vooral gebruiken om internationaal te groeien.

Van den Heuvel: "We hebben maandag een kantoor in Parijs geopend en we hadden al een kantoor in München. Daar breiden we met elk zo'n tien man uit. Onze ambitie is om in Frankrijk en Duitsland marktleider te worden, en uiteindelijk in heel Europa".

Bron • RTL Z