Ondernemen

Eten met bijpassend wijntje? Wietje zul je bedoelen

Matthias Pauw • 16 september 2016 12:03 @mattpauw

Beeld ©

We kennen de wijnsommelier al sinds mensenheugenis, de biersommelier is al lang niets nieuws meer en zelfs in het proeven van water kun je je bekwamen. In de VS maakt nu ook de wietsommelier zijn intrede.

Nu in de VS steeds meer staten het recreatief gebruik van marihuana toestaan, ontstaat er ook een nieuw vak: de wietsommelier. Sommige bedrijven bieden er zelfs een heuse cursus in aan.

Iedere wietsoort is anders

Het idee, schrijft Quartz, is dat iedere wietsoort zijn eigen smaak en structuur heeft en dus zijn eigen effect heeft op de zintuigen. Het Trichome Institute biedt cursussen aan om de smaken en onderscheidende kwaliteiten van wietsoorten te leren kennen.

En die kennis heeft in ieder geval één restauranthouder al omgezet in een nieuw businessplan. Philip Wolf, een ondernemer uit Colorado, houdt een restaurant draaiende waar de gasten een bijpassend stickie bij hun eten krijgen geserveerd.

Onvergetelijke trouwdag

Voor een gemiddeld drie-gangendiner betaal je bij Wolf zo'n 125 dollar per persoon. Hij biedt zijn arrangementen aan voor 1250 dollar, daarmee moeten tien personen zowel lichamelijk als geestelijk te voeden zijn, schrijft Bloomberg.

Maar Cultivating Spirits, zoals het bedrijf heet, pakt het ook nog veel groter aan. Als je je trouwdag echt onvergetelijk wilt maken kun je voor 10.000 dollar een all-in pakket afnemen.

Wiet meenemen

Ook in Nederland bestaat sinds 2014 iets vergelijkbaars. Bij The Green House Kitchen in Amsterdam mag je je eigen wiet meenemen, die je via een vaporizer (een apparaat waarin je kruiden of wiet kunt opwarmen met hete lucht) kunt inhaleren tijdens het eten. Het restaurant verkoopt zelf geen wiet, maar kan voor groepen bijvoorbeeld wel voorstellen welke wiet goed past bij het diner dat geserveerd wordt. The Green House Kitchen verkoopt wel kruiden die je kunt ‘vapen’ tijdens het eten. 

Billy, van coffeeshop Andersom in Utrecht, begrijpt wel dat het gebruik van marihuana tijdens het eten een goed idee kan zijn. "Ik denk wel dat er meer besteld wordt", lacht hij. "Maar als je onbeperkt eten aanbiedt ben je denk ik duurder uit als ondernemer."

Bron • RTL Z