Ondernemen

Nederlandse startup biedt bedrijven gratis 100GB opslag voor mediabestanden

Gert-Jan Verstegen • 25 juli 2017 14:30 @GJVerstegen

In Bynder kan marketingmateriaal worden opgeslagen en gedeeld. Beeld © Bynder

De Nederlandse startup Bynder komt met een gratis softwarepakket voor kleine bedrijven en zelfstandigen. In Orbit, zoals het programma heet, kunnen bijvoorbeeld foto's en digitale ontwerpen opgeslagen worden.

Orbit verschilt van bijvoorbeeld Google Drive doordat het zich echt richt op de opslag van gigantische aantallen mediabestanden, een soort beeldbank dus.

Het idee erachter is dat alle collega's mediabestanden uit dezelfde stapel halen, zonder lang te hoeven zoeken door vele submapjes. Zo beschikt iedereen gemakkelijk over het juiste marketingmateriaal. Ook zitten er Photoshop-achtige functies in Orbit.

Gratis tot 100GB

Orbit is gratis tot 100 gigabyte opslag. Wie meer nodig heeft, zal een betaald abonnement moeten afsluiten. De gratis versie kent wel alle functionaliteiten. Ook kunnen er onbeperkt mensen aan het account worden toegevoegd.

Tot nu toe richtte Bynder zich op grote bedrijven als KLM, AkzoNobel en Puma. Marketeers van deze bedrijven maken al jaren gebruik van een soortgelijk softwareproduct van Bynder. Orbit is een vereenvoudigde versie, gericht op kleinere teams.

Miljoeneninvestering

Vorig jaar kreeg het Amsterdamse Bynder een investering van 20 miljoen euro. Dat geld wordt vooral gestoken in marketing en de ontwikkeling van de software. Het bedrijf is inmiddels ook actief in de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Oprichter Chris Hall stelde zichzelf het doel om in 2017 een miljard euro waard te zijn.

Zo ver is het nog niet. "We zijn on track, maar het gaat nog wel wat langer duren. Zo'n waarde is natuurlijk ook fictief. Wachten dus op een nieuwe financier of een beursgang."

Vorig jaar vertelde Hall in Z Today hoe hij de miljoeneninvestering binnenhaalde:

Bron • RTL Z / Gert-Jan Verstegen