Ondernemen

Schoolopdracht wordt eigen bedrijf in onderbroeken met zakken

Maaike Homan • 16 februari 2017 15:30 @maaike_homan

Tom Faas, Damon Sinkel, in koeienpak, en Finn Sanden. Beeld © punt.avans.nl

Bedenk een oplossing voor een probleem, was de opdracht die drie studenten in Breda kregen. Dat werd een onderbroek met zakken. Handig met sporten, op het strand of voor onder je carnavalspak. "De fabriek in Hong Kong is blij met onze orders."

De drie studenten zijn sinds een paar maanden ondernemer. Zelfs in de pauzes praten Finn Sanden (21), Tom Faas (19) en Damon Sinkel (22) over hun bedrijf Kangaroo Underwear

Bijna 1500 boxershort met zakken hebben ze nu verkocht. Elke euro winst, de onderbroeken kosten 15 euro per stuk, gaat terug in het bedrijf. 

Hugo Boss-fabriek 

Die fabriek is niet de minste. Hier wordt ook het ondergoed gemaakt voor merken als Calvin Klein, Hugo Boss en Adidas. "Een van ons heeft contact bij een onderbroekenmerk en zo zijn we daar terecht gekomen", vertelt Sanden. "We leveren daardoor echt kwaliteit."

De drie jongens studeren nog altijd small business en retailmanagement aan de Avans Hogeschool in Breda. Eén van hen had bij het sporten altijd het probleem dat hij niet wist waar hij zijn telefoon en sleutels kon laten.

Uitgelachen

"Niet alle sportkleding heeft zakken. Of het zijn zakken waar je spullen zo weer uitvallen", zegt Sanden. Hun idee voor een boxershort met zakken kon op gelach rekenen in de klas. Hun begeleider was wel enthousiast. "Nu lacht de klas ons niet meer uit."

Thumbnail

Twee goed gevulde zakken. (foto: Kangaroo Underwear)

De jongens legden ieder een paar honderd euro spaargeld bijeen en maakten een sample. Sanden: "Het eerste model had één zak die ook nog een te krap bleek." Het huidige model heeft twee diepere zakken.

De band van de boxershort is zo gemaakt dat deze niet afzakt als er gewicht aan hangt. Maar zit het wel lekker? "Je merkt wel dat er wat in je boxershort zit maar niet op een vervelende manier. Het is net als bij een broek." 

Carnaval

Met carnaval voor de deur krijgen ze veel orders binnen. Het zou de ideale onderbroek zijn voor onder een carnavalspak. Toch willen de beginnende ondernemers zich vooral richten op sporters. 

Een volgende stap is andere maten maken. Nu zijn de exemplaren, in rood, wit, zwart en blauw alleen verkrijgbaar in M, L en XL. De mannen hebben inmiddels de smaak te pakken. "Ik merk hoe leuk het is om na te denken over oplossingen bij problemen. Ondernemen is echt leuk."

Eerder kwam Michiel Dicker van Pockies met een soortgelijk idee, dat hij pitchte bij het programma Z in Zaken:

Bron • RTL Z