We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Business

Ondernemen in China: zo pak je dat aan

Maarten Veeger • 16 juli 2017 08:50 @breakingsweep

play 13 min

Met een bevolking van 1,3 miljard en nog steeds een sterke economische groei is China heel aantrekkelijk voor Nederlandse ondernemers die internationaal willen groeien, zei demissionair staatssecreataris Martijn van Dam van EZ tijdens de laatste handelsmissie in Shanghai. Maar hoe pak je dat aan?

Want het is ook knap lastig om er je weg te vinden, zeggen een Chinees-Nederlandse consultant en een ervaringsdeskundige. En ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waarschuwt onder meer voor 'te mooi om waar te zijn'-contracten. 

De Nederlandse overheid organiseert met grote regelmaat handelsmissies naar China. Er valt tenslotte veel te investeren en verdienen voor Nederlandse bedrijven. 

'China is makkelijker'

Volgens Fokke de Jong van Suitsupply valt het ook wel mee met de obstakels om er zaken te doen. "China is gemakkelijker dan heel veel andere landen."

Demissionair staatssecretaris Martijn van Dam, consultant Rachel Zhou van Dutch Sino Buniess Promotions, tassenmaker Sylvia Krens en Fokke de Jong vertellen waar je op moet letten als je naar China gaat. Het belangrijkste: "Je moet je vooral door niets tegen moet laten houden."

Bron • RTL Z / Maarten Veeger

Gerelateerde artikelen