We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Business

Last van stress? Verhuis naar een saaie Duitse stad

21 september 2017 14:08

play 13 min

Ben je onzeker over werk of je financiële situatie? Heb je te weinig groen om je heen en sta je dagelijks in de file? Overweeg dan om naar Duitsland te verhuizen. Duitse steden behoren tot 's werelds meest stressloze plaatsen.

Onderzoekers hebben vijfhonderd plaatsen beoordeeld op zeventien factoren, zoals verkeer, openbaar vervoer, de financiële status van burgers, de gezondheidszorg en de hoeveelheid groen.

Op basis hiervan is een top 150 samengesteld van de meest en minst stressvolle steden. De Britse wasserette-keten Zipjet zit achter het onderzoek.

New York

De meest stressloze stad is Stuttgart. Op twee staat Luxemburg, gevolgd door Hannover, Bern en München. Niet bepaald betoverende wereldsteden.

Veel beroemde metropolen blijven steken in de middenmoot. Parijs, Rome, Barcelona en New York komen pas aan bod rond plek 80. Stressloos staat dus een beetje gelijk aan saai. 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen