Business

Dieselschandaal Volkswagen

Autofabrikant Volkswagen roept wereldwijd 11 miljoen dieselsauto's van het concern terug om software aan te passen. De Duitse automaker is betrapt op het sjoemelen met de software om emissietesten te manipuleren. Topman Winterkorn trad af en het bedrijf hangt miljardenclaims en boetes boven het hoofd.

Roerige dag voor Volkswagen

12 oktober 2015 20:15
Roerige dag voor Volkswagen
Martin Winterkorn, de voormalige baas van Volkswagen, trad al eerder terug als topman, maar levert nu definitief zijn toegangspasje van het directiegebouw in. Hij stopt ook met alle andere functies die hij binnen het concern uitoefent. Het was opnieuw een roerige dag voor het autobedrijf.
Mogelijk nog eens 800.000 auto's betrokken bij VW-schandaal
Volkswagen denkt dat er meer auto’s betrokken zijn bij het emissieschandaal, dan eerder werd gedacht. Uit intern onderzoek blijkt dat ongeveer 800.000 wagens 'onverklaarbare' kooldioxide niveaus aangeven tijdens metingen. Het gaat 'overwegend om dieselmotoren', schrijft het bedrijf. Het is de eerste keer dat bekend wordt dat er ook mogelijk benzinemotoren bij het schandaal betrokken zijn.

Beurskoers Volkswagen onderuit

05 januari 2016 14:00
Beurskoers Volkswagen onderuit
De aandeelkoers van Volkswagen gaat flink onderuit. Sinds de opening van de beurs daalde de waarde naar een nieuw dieptepunt sinds november.