Bright Business

Achtendertig startups op internationaal High Tech podium

12 april 2017 10:45

Beeld ©

Achtendertig Nederlandse startups werken zich in de kijker op de grootste hightech beurs van de wereld. In de week van 24 april staan ze op de Hannover Messe. Op deze beurs zijn belangstellenden uit de hele wereld op zoek naar wat de industrie te bieden heeft.

Onder de deelnemers zijn een aantal relatief bekende namen. Een daarvan is Delft Hyperloop, die zich al flink op de kaart heeft gezet bij Teslabaas Elon Musk. Een ander is Amber Mobility, een startup die al langer gevolgd wordt door Bright, het techmerk van RTL Z.

Onder leiding van prins Constantijn van Startup Delta laten de startups zien wat ze in huis hebben op het gebied van energie, hightech materialen, robots en software. Doel is ze in contact te brengen met potentiële klanten, investeerders en mogelijke partners.

Onderdeel van het programma is een speeddate met grote jongens uit de industrie en gevestigde namen onder de industrie-experts. Na dag één gaan er acht startups door naar de volgende dag. Dan hebben ze sessies met de top van grote bedrijven. De startups die de meeste indruk maken winnen een prijs en krijgen een samenwerking aangeboden met een van deze ondernemingen.

Hier kunt u meer informatie vinden over het pitch initiatief. 

RTL Z staat in de week van 24 april in het teken van internationaal zakendoen. De redactie maakt reportages vanaf de Hannover Messe en is mee op de handelsmissie in China.