Bedrijven

Winkels V&D weken dicht; onderhandeling gaat door

Karin Husslage • 15 februari 2016 13:45 @karinhusslage

Winkels V&D weken dicht; onderhandeling gaat door
Beeld © ANP

Alle winkels van V&D zijn vanaf vandaag dicht, en blijven waarschijnlijk nog weken gesloten. Intussen wordt met de verhuurders van de panden onderhandeld over een doorstart of overname.

De curatoren van V&D hebben vanochtend drie dagen uitstel aangekondigd voor de onderhandelingen over de doorstart of overname van de warenhuisketen. De onderhandeling is 'een zeer complexe puzzel die op dit moment nog niet kan worden gelegd', zeggen de curatoren in een verklaring.

Intussen gaan de winkels dicht voor een aantal weken. Ook als een doorstart doorgaat, duurt het nog een periode voor de winkels weer open kunnen, laten de curatoren weten. Het personeel moet opnieuw in dienst worden genomen, zaken moeten opnieuw worden bevoorraad en de winkels enigszins opnieuw worden ingericht; en dat duurt een tijdje. 

Woensdag geen salaris meer
De curatoren praten intussen verder met Coolcat-oprichter Roland Kahn over de overname van 45 van de 62 V&D-winkels. Een bron dichtbij de onderhandeling meldde gisteren nog dat Kahn voldoende deals gesloten zou hebben met verhuurders van V&D-panden, maar dat is nog niet definitief rond.

Het zijn spannende dagen voor de 8000 V&D medewerkers: het UWV stopt woensdag met het betalen van hun salarissen. Of en wanneer de winkels weer open zullen gaan, is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen. Als er geen doorstart komt, staan de medewerkers woensdag op straat. Er kunnen hoogstens twintig à dertig mensen aan werk blijven via een uitzendbureau om de boedel af te handelen, schat vakbondsbestuurder Niels Suijker van FNV in.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer laat weten dat de sfeer op de werkvloer niet best is, maar dat er nog wel hoop is op een doorstart. "Mensen grijpen alles aan. Er is nog een kans, anders hadden de curatoren niet om uitstel gevraagd.''

Hudson's Bay
Er zijn verschillende partijen bij wie de zwartepiet terecht kan komen als Kahn geen deal rond krijgt. Tegelijk met Roland Kahn onderhandelt het Canadese Hudon's Bay over het overnemen van een aantal huurcontracten van V&D-panden. Het heeft geen interesse in het merk V&D, maar wil in Nederland 60 warenhuizen van andere formules openen.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen