We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Bedrijven

Tesla zet batterijenfabriek aan

05 januari 2017 15:00

Tesla zet batterijenfabriek aan
Beeld © Tesla

Automaker Tesla is begonnen met de massaproductie van batterijen. Woensdag zette het bedrijf de lopende band in haar giga-fabriek aan. Deze moet uitgroeien tot de grootste ter wereld.

De batterijen die nu gemaakt worden zijn voor de energieopslag bij consumenten. Ze zijn voor de Powerwall en de Powerpack. Later gaat de giga-fabriek ook de batterijen voor de Model 3 maken. Dit is de goedkopere elektrische auto van Tesla.  

Eind vorig jaar begonnen Tesla en Panasonic met proefdraaien. Er staat nu 30 procent van de totale productiecapaciteit. In 2018 is de hele fabriek klaar. Dan moet er voor 35 GWH/jaar van de lopende band rollen. Dat is volgens Tesla net zoveel als er nu wereldwijd aan batterijen geproduceerd wordt. Het zou dan ook qua oppervlakte het grootste gebouw ter wereld zijn

Tesla heeft grote plannen om veel elektrische auto’s te bouwen. Omdat bestaande fabrieken niet genoeg batterijen kunnen leveren, heeft het bedrijf zelf een fabriek uit de grond gestampt.

De Powerwall voor particulieren moet een rol gaan spelen om tijdelijke overschotten aan duurzame energie goed te kunnen opslaan.  Die opslag van energie is nu nog een zwakke schakel in de omschakeling naar duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen