We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Bedrijven

Na Apple nu ook Google op de barricaden: #WeAreNotThis

Michaël Niewold • 25 maart 2016 09:29 @michaelniewold

Na Apple nu ook Google op de barricaden: #WeAreNotThis
Beeld © AFP (Archieffoto)

Na Apple laat nu ook Google zich van zijn maatschappijkritische kant zien. Het bedrijf protesteert tegen een nieuwe wet in de Amerikaanse staat North Carolina, die steden verbiedt anti-discriminatieregels voor lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LGBT) in te voeren.

De wet werd afgelopen woensdag getekend door de Republikeinse gouverneur Pat McCrory, maar stuit op veel verzet. Ook grote Amerikaanse bedrijven sluiten zich aan bij het protest. Betalingsdienst Paypal, chemiereuzen Dow Chemical en Bayer en techbedrijven Google en IBM keren zich tegen het besluit, die weer een reactie was op anti-discriminatie regels in de stad Charlotte. Die laat transgenders kiezen welk openbaar toilet ze willen gebruiken, afhankelijk van het geslacht waarmee ze zich identificeren. 

In tweets uiten de bedrijven hun ongenoegen van de wet: "Wij geloven in gelijke rechten en behandeling van iedereen. De wet is een stap in de verkeerde richting en fout", twittert techgigant Google.

Ook de Amerikaanse atlethiekbond NCAA en basketbalbond NBA uiten hun afkeuring, schrijft The Huffington Post. 

Het argument van de bedenkers van de nieuwe wet is overigens dat keuzevrijheid voor transgenders bij het kiezen van hun toilet verkrachters een alibi zou verschaffen om vrouwentoiletten in te gaan. 

Maatschappelijk debat
Grote Amerikaanse bedrijven nemen steeds vaker openlijk stelling in maatschappelijke kwesties. Zo is Apple in een felle strijd met de FBI verwikkeld over de beveiliging van hun iPhones. De FBI wil dat het bedrijf een achterdeurtje openlaat om de telefoon van de dader van de schietpartij in San Bernadino te kunnen kraken, Apple weigert categorisch

Recent onderzoek wijst uit dat bedrijven hier niet slechter van worden, maar zelfs meer producten verkopen als de topman zich uitspreekt in het publieke debat.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen