We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Bedrijven

Joop Wijn verruilt ABN Amro voor Adyen

11 januari 2017 13:57

Joop Wijn verruilt ABN Amro voor Adyen
Joop Wijn (r) met Jeanine van den Ende Beeld © ANP

ABN Amro-bestuurder Joop Wijn stapt over van 'oldfin' naar fintech. Hij gaat aan de slag bij de enige Nederlandse Unicorn: Adyen.

ABN AMRO
24.10
-0.02%

Beurscommentator Bart Reijnen noemt het een 'opmerkelijke overstap'. Wijn, die in een vorig leven ook nog staatssecretaris van FinanciĆ«n is geweest, gaat zijn bankierskennis nu inzetten voor de fintechtrots van Nederland. Adyen levert dienstverlening voor online betalingen. Je hebt het zelf misschien niet door, maar als je een bestelling doet via een webshop, is de kans groot dat dat mogelijk wordt gemaakt door Adyen. 

Waar het bij ABN Amro de laatste tijd alles behalve crescendo gaat, groeit Adyen juist als kool. Vorig jaar steeg de omzet met 100 procent tot 350 miljoen dollar. En de verwachting is dat die groei in hetzelfde tempo doorzet.

Adyen verwerkt per jaar 50 miljard dollar aan transacties en heeft een geschatte waarde van 2,3 miljard. Toch is het bedrijf nog niet beursgenoteerd, en dat zit er waarschijnlijk voorlopig ook nog niet in. De unicorn heeft nog 250 miljoen dollar op de plank liggen om uit te geven: geld ophalen met een beursgang is dus nog niet nodig.

 

 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen