Business

Vakbonden: Dieptriest voor personeel V&D

31 december 2015 16:32

Beeld © ANP

Het faillissement van V&D is een trieste zaak voor de 10.000 werknemers van het bedrijf die per vandaag hun baan verliezen en in grote onzekerheid zijn over de toekomst.

"Het faillissement van V&D komt natuurlijk niet als een verrassing, maar het is dieptriest'', zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. Door het op oudejaarsdag uitgesproken faillissement verliezen de 10.000 werknemers van V&D formeel hun baan. Ze worden de komende zes weken doorbetaald door het UWV.

In de tussentijd werken de bewindvoerders van V&D aan een doorstart. ,,Maar het is heel onzeker wat dat oplevert'', zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer op RTL Z. "Het schijnt allemaal heel ingewikkeld te liggen. Ik verwacht niet dat er op heel korte termijn duidelijkheid is." 

"Het is een hele trieste jaarwisseling voor het personeel van V&D. Het is heel erg triest dat het bedrijf failliet is. De mensen verliezen nu formeel hun baan en de onzekerheid is de komende weken groot. De werkgelegenheid van 10.000 mensen staat op het spel."

Detailhandel Nederland maakt zich zorgen over de leegstand van winkels in binnensteden. "Als V&D geen doorstart maakt, zal de leegstand oplopen'', aldus voorzitter Guido van Woerkom. "Dat doet afbreuk aan de aantrekkingskacht op het winkelend publiek.'' Volgens Van Woerkom wordt het een "enorme uitdaging'' voor gemeenten om hun binnenstad vitaal te houden. Daartoe moeten met winkeliers afspraken worden gemaakt over het aanpakken van leegstand.

Bron • RTL Z / ANP