Business

In Amerika kun je nu bij de supermarkt betalen met bitcoins

Frederieke Hegger • 22 november 2015 12:54 @frederiekeh

Beeld ©

Gaan we nu wel betalen met bitcoins bij Albert Heijn? In Amerika komt dat wel heel dichtbij: bitcoinbedrijf Coinbase heeft daar een pinpas gelanceerd.

En met die pinpas kan je bij elke winkel betalen die Visa-kaarten accepteert. Er kan ook mee gepind worden bij een betaalautomaat. De betaalpas heet de Shift Card en kost, eenmalig, 10 dollar. Voorlopig zijn er nog geen andere transactiekosten, maar komen er wel, meldt het bedrijf in een blog.

Het proces
Wanneer klanten een bedrag pinnen met hun Shift Card, wordt het bedrag omgerekend naar bitcoins en afgeschreven van hun Coinbase wallet (een soort bitcoinbankrekening). De winkelier ontvangt het bedrag gewoon in dollars.

De Shift Card is voorlopig alleen te bestellen in 24 staten in Amerika. Of de pas ook naar Europa komt is niet duidelijk. Wel kunnen Amerikanen de pas gebruiken in Europese winkels die Visa accepteren, schrijft Tweakers

Meer betalen bij de groentenman
Slechts twintig procent van de transacties in het Coinbase betreft het gebruik van bitcoin als betaalmiddel. De rest betreft speculatie, schrijft Wired. Daar hoopt het bedrijf met deze stap verandering in te brengen.