Business

Grote terugroepactie Tesla om loszittende gordel

20 november 2015 18:56

Beeld © Bloomberg

Autofabrikant Tesla roept wereldwijd 90.000 Model S’en terug. Er is mogelijk wat mis met de gordel.

Dat was even schrikken voor een Europese Tesla-rijder. Ze zat voorin, draaide zich om naar achter en tot haar verbazing schoot de gordel los. De klant ging ermee naar het Tesla servicepunt, waar men erachter kwam dat er een bout was losgeschoten.

Email naar klanten
"Dit voertuig was niet betrokken bij een crash en er waren geen verwondingen. Maar, bij een ongeluk zou een gordel in deze conditie onvoldoende bescherming bieden," schrijft Tesla in een email naar klanten. Bij de betreffende klant is de gordel daarna goed vastgezet, maar de vraag blijft hangen: hebben meer Tesla’s een gordel die mogelijk los kan schieten?

De autofabrikant neemt het zekere voor het onzekere en doet een vrijwillige terugroepactie. Er zijn inmiddels 3000 auto’s gecheckt, volgens Tesla zat daar geen enkele Model S tussen met een defect.

Tesla-rijder?
Heb je een Tesla en wil je de gordel laten checken? Dat kan bij de dichtstbijzijnde service center. Woon je in een gehucht en zit er geen Tesla in de buurt, dan komt de fabrikant misschien wel langs.