Business

Definitief einde TSN Thuiszorg is nabij

Erik Rezelman • 12 maart 2016 11:49 @rezel

Beeld © ANP

Het wordt nu toch wel heel penibel voor de werknemers die nog bij TSN Thuiszorg aan het werk zijn. De noodlijdende thuiszorgorganisatie wordt waarschijnlijk deze week al definitief failliet verklaard.

Officieel kan TSN nog niet bevestigen dat het bedrijf al komende week failliet gaat, maar wel "dat het bedrijf een keer failliet moet gaan, maar ons is nog geen datum bekend", aldus woordvoerder Alex de Vries aan RTL Z. "Dat is aan de rechter." Een bron meldt echter aan RTL Z dat berichtgeving van de NOS dat het faillissement woensdag wordt uitgesproken, correct is.

Bij TSN werkten ooit 12.000 medewerkers, in de zorg en op kantoor, waarvan zeker 3350 kunnen uitkijken naar hun nieuwe werkgever Buurtzorg. Voor een ander groot deel van de werknemers zal aankomende week het arbeidscontract definitief aflopen. Bij een faillissement worden standaard alle (arbeids)contracten ontbonden. Ondanks veel inspanningen zijn niet alle banen gered.

Een waterhoofd in de thuiszorg
TSN is ten onder gegaan door mismanagement. Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland had volgens de PvdA een waterhoofd met te veel managers. Ook werd ruim onder kostprijs ingeschreven op werk. TSN kreeg daardoor van gemeenten minder geld dan dat ze zelf aan werknemers moest betalen. Volgens de brancheorganisatie overleeft de thuiszorg door de scherpe concurrentie alleen met goedkope tijdelijke krachten.

Eerder werd al bekend dat het kabinet en ook de meerderheid van de Tweede Kamer niet van plan waren om TSN te redden, 'om de rekening door de overheid te laten opppikken'.

Bron • RTL Z / Erik Rezelman