Business

Albert Heijn stopt met 156 PostNL-bezorgpunten

05 april 2016 14:36

Beeld © ANP

Binnenkort even een pakketje afleveren bij de servicebalie van de Albert Heijn? Dan kan je van tevoren beter eerst even bellen. De supermarktketen stopt komende weken met het in ontvangst nemen of afleveren van pakjes in 156 filialen.

Het besluit is genomen vanwege een combinatie van factoren, laat Albert Heijn weten. Volgens de keten is de werkdruk voor de baliemedewerkers de laatste tijd fors toegenomen, waardoor klanten soms een tijd in de rij moeten wachten. "Het moet wel rendabel zijn'', zegt een woordvoerder.

Albert Heijn blijft vanaf eind mei in negentig filialen doorgaan met de PostNL-punten. Het gaat volgens de zegsman om winkels waar de vestiging van het postbedrijf een "grote maatschappelijke waarde'' heeft, bijvoorbeeld omdat er in de buurt geen andere PostNL-punten te vinden zijn.

1 kilometer
Dat betekent concreet dat als er binnen een straal van één kilometer geen ander PostNL-punt is, het afhaalpunt in de supermarkt open blijft. Klanten die bestellingen doen bij Bol.com kunnen nog wel gewoon hun pakketjes ophalen bij de Zaanse grootgrutter.

Alle pakketpunten die bij de Albert Heijn gesloten worden, worden vervangen door andere winkelketens of lokale ondernemers. In totaal heeft PostNL zo'n 2900 afhaalpunten voor pakketjes en dat aantal zal dus niet drastisch veranderen, vertelt de woordvoerder.

Albert Heijn gaat de komende tijd in de winkels communiceren of het afhaalpunt in in jouw supermarkt open blijft.

 

Bron • RTL Z