Business

Winkels Neckermann.com dicht na verdenking gesjoemel

Mathijs Smit • 26 mei 2016 17:59 @Mathijs__Smit

Beeld © ANP (Archieffoto)

Opnieuw slecht nieuws voor winkelbedrijf Neckermann.com. Het Openbaar Ministerie in België heeft deze week de vijf Belgische winkels van het bedrijf gesloten.

Volgens Het Nieuwsblad wordt de winkelketen verdacht van gesjoemel. Vorige week bleek dat de directeur van Neckermann.com op straat is gezet.

Begin dit jaar maakte investeringsbedrijf Readen bekend om webwinkel Neckermann.com uit te breiden met een reeks fysieke winkels. Readen, dat in handen is van de zoons van Kwantum-oprichter Joop Steenbergen, kocht daarvoor acht winkels van Kijkshop in Nederland en vijf winkels van Depotplus in België.

DepotPlus ging eerder dit jaar failliet. Toen de curator winkelinventaris veilig wilde stellen, bleek die volgens Het Nieuwsblad verdwenen. Toen Neckermann.com haar Belgische winkels opende, bleek een deel van de winkelinventaris daar te worden verkocht, aldus de Belgische krant.

'Misleiding van curator'
Volgens Joop Steenbergen junior van Readen/ Neckermann.com is de sluiting van de Belgische winkels het gevolg van 'misleiding van de curator door derden'. Inmiddels zou de curator het Openbaar Ministerie hebben geadviseerd de sluiting ongedaan te maken. Volgens Steenbergen zouden de winkels daardoor 'vanavond' al weer kunnen opengaan.

Curator Vincent Verlaeckt bevestigt het Belgische OM in een brief te hebben laten weten dat de winkels van hem niet dicht hoefden. "Ik heb niets met de sluiting te maken. Dat was een beslissing van het parket."

Het is de tweede keer in korte tijd dat Neckermann.com negatief in het nieuws komt. Vorige week meldde RTL Z dat de winkelketen haar directeur Bas Pieper op straat heeft gezet. De directeur is naar de rechter gestapt.

Bron • RTL Z