Business

KPMG stopt met sponsoring ondernemersplatform prins Andrew

Nikki Sterkenburg • 18 november 2019 21:01 @SterkNikki

De Britse prins Andrew Beeld © ANP

KPMG heeft besloten haar sponsoring van Pitch@Palace, het ondernemersplatform van de Britse prins Andrew, niet te verlengen. Prins Andrew ligt momenteel onder vuur vanwege zijn vriendschap met mensenhandelaar Jeffrey Epstein.

Pitch@Palace werd in 2014 opgericht en moest ondernemers met goede ideeën in contact brengen met invloedrijke mensen uit het zakenleven. Het sponsorcontract van KPMG liep afgelopen oktober af en wordt niet verlengd.

Het nieuws komt vlak na het interview van de prins waarin hij spreekt over zijn vriendschap Jeffrey Epstein, die werd verdacht van mensenhandel, uitbuiting en het prostitueren van minderjarigen. Epstein werd afgelopen augustus dood in zijn cel gevonden. 

Hoewel Epstein al eerder was veroordeeld, zocht prins Andrew hem toch nog op. Volgens de prins wilde hij de vriendschap verbreken, maar tegelijkertijd greep hij de gelegenheid aan om nog een paar nachten in Epsteins huis te logeren. 

"Het probleem is dat ik hem bleef zien ook nadat hij was veroordeeld. Daar heb ik mezelf de das omgedaan omdat dat niets is voor een lid van de koninklijke familie met de hoogste normen. Ik heb de familie daar in de steek gelaten, zo simpel is het," zo zei de hertog van York in een recent interview.

Bron • RTL Z / Nikki Sterkenburg