Business

Nieuwe eigenaar failliet Koopjedeal.nl wil gedupeerden helpen

18 juli 2019 10:28

Beeld © RTL Z

Online beddenverkoper Dekbed-Discounter.nl neemt de onlangs failliet verklaarde aanbiedingenwebsite Koopjedeal.nl over. De nieuwe eigenaar zegt de klanten die door het bankroet werden gedupeerd, te compenseren.

Dekbed-Discounter.nl wil de klanten die wel hebben betaald maar door het faillissement geen bestelling ontvingen, zo snel mogelijk compenseren.

Niet gebruikelijk

"Dat is niet gebruikelijk bij een faillissement en zeker ook niet verplicht, maar we willen deze situatie heel graag zo goed mogelijk oplossen", aldus Niels Verwij, de oprichter van de beddenverkoper.

Hij zegt dat de gedupeerde klanten binnenkort bericht krijgen over een tegemoetkoming. Welke vorm deze krijgt, is nog onduidelijk.

Problemen

Koopjedeal.nl kwam in problemen door een grote brand in een magazijn, die in september vorig jaar de voorraad grotendeels verwoestte. Ook trok een mogelijke koper voor het bedrijf zich op het laatste moment terug.

Dekbed-Discounter.nl ziet veel potentie in de doorstart van Koopjedeal.nl, vooral omdat de aanbiedingenwebsite de afgelopen jaren zo hard groeide. De eerste prioriteit is dan ook de site weer in de lucht te krijgen, om de schade voor leveranciers, klanten en personeel te minimaliseren.

Beddengoed

Dekbed-Discounter.nl is naar eigen zeggen met 2000 tot 3000 orders per dag de grootste webshop in beddengoed in de Benelux. De omzet in 2018 was ongeveer 40 miljoen euro.

De 48 medewerkers van Koopjedeal.nl behouden dankzij de overname hun baan.

Bron • RTL Z / ANP