Business

'Bedrijven stappen vaker over op elektrische leaseauto's'

29 april 2019 09:49

Beeld © ANP

De leaseauto wordt steeds vaker elektrisch. Vorig jaar werd er al vier keer meer elektrisch geleaset dan een jaar eerder. Volgens leasemaatschappijen hoeft de elektrische auto ook niet veel duurder te zijn dan de traditionele benzine- of dieselauto.

In 2018 werden er 13.000 elektrische wagens gekocht door de leasemaatschappijen, blijkt uit cijfers die de NOS opvroeg bij branchevereniging NVA. Een jaar eerder waren dat er 3650. En ook dit jaar zet de trend door. In het eerste kwartaal kochten de leasemaatschappijen al 4900 elektrische exemplaren. 

De elektrisch auto wordt steeds betaalbaarder waardoor ook leasemaatschappijen er meer van aanschaffen. De gemiddelde prijs voor een elektrische auto was in 2018 nog 74.000 euro. Dat was begin dit jaar gedaald tot 43.000 euro. Daarmee komt die in de buurt van de prijs van een model dat op conventionele brandstof rijdt: 36.000 euro.

Tesla

Bedrijven sturen er ook vaker op aan om binnen niet al te lange tijd een volledig elektrisch leasewagenpark te hebben. Zo wil bijvoorbeeld ABN Amro dat binnen vijf jaar hebben gerealiseerd.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) rijden er 1 miljoen leaseauto's rond in Nederland. De volledig elektrische Tesla Model S was in 2018 de populairste elektrische leaseauto. In de lijst van populaire leaseauto’s stond die -na negen auto’s die op conventionele brandstof rijden- op plek 10. De Volkswagen Polo is de populairste leaseauto.  

 

Bron • RTL Z