Business

Obama naar Nederlands seminar: 'Dat gaat niet via barack@hotmail.com'

Gert-Jan Verstegen • 09 juli 2018 14:36 @GJVerstegen

Beeld © Getty

Barack Obama komt 28 september naar Nederland. Hij zal spreken bij een groot seminar over leiderschap. Het is voor het eerst dat Obama naar Nederland komt na zijn presidentschap en hem hier naartoe krijgen was niet bepaald makkelijk.

De vlag kan uit bij DenkProducties. Na lang wachten staat de krabbel van Barack Obama eindelijk. En dus mag directeur Hans Janssen van de daken schreeuwen dat misschien wel de meest gewilde spreker ter wereld naar zijn evenement komt.

'We gaan het gewoon proberen'

"Het is echt te gek. Als je weet dat hij is afgetreden, dan weet je dat er een moment komt dat hij zijn ervaringen gaat delen. Iedereen wil hem horen spreken. We dachten: we gaan het gewoon proberen", vertelt Janssen.

Janssen is al vaker benaderd door mensen die vertelden via via wel Obama naar Nederland wilden halen. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Uiteindelijk is het via de officiële boekingsagenten van de oud-president gegaan. "Het gaat niet even via barack@hotmail.com. Het is wel een serieus ding."

Beveiliging

De beveiliging rond de oud-president is gigantisch. "Een protocol dat we nog niet eerder gezien hebben. Ik weet niet of ik zelf ben gecheckt door de FBI, maar ik denk dat als ik een strafblad had, het een stuk lastiger was geweest."

Waarom Obama, die overal gewild is, kiest voor het evenement van DenkProducties is voor Janssen nog een raadsel. "Dat ga ik hem de 28e wel vragen", geeft hij toe. "Ze laten er niets over los. Dat was ook wel frustrerend." De komst van Obama maakt onderdeel uit van een grotere Europese tournee.

Zakelijk geprijsd: 995 euro

Het zakelijke seminar draagt de naam Forward Thinking Leadership. DenkProducties richt zich vooral op werkgevers die in één dag alles willen leren over hoe je om moet gaan met bijvoorbeeld veranderende businessmodellen en klanten met andere eisen. Ook de andere sprekers die nu worden benaderd moeten bij dit onderwerp passen.

Hoewel iedereen welkom is, richt de organisatie zich niet op de huis-tuin-en-keukenfan die graag Obama in het echt wil zien. De kaartjes kosten 995 euro exclusief btw, 1203,99 euro inclusief. Geen overbodige luxe, want sprekers van het niveau Obama zijn erg duur. Janssen mag niets over prijzen zeggen, maar waarschijnlijk gaat het om tonnen.

'Vergelijkbaar met koninklijk huis'

Of Obama diva-eisen stelt, alleen blauwe M&M's in zijn kleedkamer bijvoorbeeld, weet Janssen niet. Daar zijn ze bij DenkProducties ook nog niet mee bezig. "De inkt van het contract is net droog. Maar we gaan vast nog instructies krijgen. Het is wel vergelijkbaar met iemand van het koninklijk huis."

Waar het evenement plaatsvindt wordt later deze week bekendgemaakt. Janssen is nog met drie locaties in onderhandeling. "Maar het wordt geen stadion in ieder geval."

Bron • RTL Z / Gert-Jan Verstegen