Business

Utrechts bedrijf maakt zelfrijdende bus voor campus in Singapore

16 april 2018 17:18

Beeld © 2getthere

Volgend jaar moeten studenten van de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore kunnen instappen in zelfrijdende bussen van het Utrechtse bedrijf 2getthere.

Het bedrijf tekende vandaag een overeenkomst met de universiteit en het Singaporese bedrijf SMRT Services om de voertuigen te kunnen testen op de campus.

De elektrische wagens rijden zonder chauffeur over een aparte 'busbaan' met een speciale magneetstrip. Ze gaan maximaal 40 kilometer per uur en er kunnen 24 passagiers mee. Bij succes wordt de proef uitgebreid naar de hele campus, schrijft het Nederlandse bedrijf in een persbericht. 

Experimenteren

Vorig jaar maakte 2getthere al bekend een groot project in Dubai te gaan doen. "In opkomende markten durven steden sneller te experimenteren met nieuwe vervoersmiddelen, zei chief operations officer Robbert Lohman eerder tegen RTL Z.

Dubai wil in 2035 een kwart van alle transport zelfrijdend maken. Het Utrechtse bedrijf bouwt een systeem dat zo'n 3500 passagiers van de stad naar Bluewaters Island, een nieuw eiland voor de kust, kan vervoeren.

Bron • RTL Z