Business

Ook Jumbo gaat eindelijk thuisbezorgen

Saskia van Huijgevoort • 17 maart 2016 08:20 @Saskia_vanH

Beeld © ANP

Supermarktketen Jumbo gaat eindelijk ook boodschappen thuisbezorgen. Albert Heijn doet dat al jaren, maar de bezorgplannen van zijn gele concurrent lieten langer op zich wachten.

Gisterenavond hebben de franchisenemers toestemming gegeven en daarom kunnen de bezorgers binnenkort hun gele jas aantrekken en eropuit. Voorlopig kan nog niet iedereen zijn wc-rollen en frisdrank voortaan door een ander de keuken in laten sjouwen: het bedrijf begint met het uitrollen van de bezorgdienst in delen van Utrecht en Eindhoven. Later volgen onder andere Noord-Limburg, Nijmegen en grote delen van de Randstad.

Het was al wel eerder mogelijk om producten online te bestellen. Die kunnen worden afgehaald in de supermarkt of bij speciale bezorgpunten.

Albert Heijn bezorgt al jaren
Albert Heijn heeft al jaren een webwinkel en professionaliseerde deze twee jaar geleden verder door de overstap naar ah.nl. Hoeveel de webwinkel met het blauwe logo precies oplevert, is onduidelijk. Uit de jaarcijfers valt op te maken dat de omzet van ah.nl en bol.com samen vorig jaar met 30 procent steeg. Er wordt nog geen winst gemaakt vanwege de flinke investeringen, vertelde een woordvoerder.

Jumbo zit zijn concurrent steeds meer op de hielen, onder andere door de overnames van Super de Boer en C1000, waardoor het razendsnel uitbreidde. Vorig jaar augustus begon Albert Heijn een nieuw initiatief in de strijd om de online supermarktklant: de boodschappenbox. Twee dagen later maakte Jumbo bekend een vergelijkbare doos op de markt te brengen waarin ingrediënten zitten voor een aantal complete maaltijden. Daarnaast maakte het bedrijf in januari bekend de zelfstandige vestigingen van La Place over te nemen.

Bron • RTL Z