Business

Maaltijdbezorgers blijven binnen, restaurants dicht vanwege sneeuw

11 december 2017 17:13

Beeld © ANP

Maaltijdbezorgers hebben het druk vandaag, omdat mensen massaal besluiten binnen te blijven en hun eten graag laten brengen. Maar bij Foodora en Thuisbezorgd vinden ze het onverantwoord om hun fietskoeriers de straat op te sturen nu de weerswaarschuwing naar code rood is gegaan.

De maatregel van Thuisbezorgd geldt alleen in de grote steden. Een woordvoerder voegt daaraan toe dat een meerderheid van de bestellingen worden geleverd door de restaurants zelf.

Met name in de Randstad zijn veel aangesloten restaurants dicht. In Utrecht gaat het om 85 procent, in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam om 80 procent. In Groningen en Maastricht is maar 30 procent dicht. Het landelijk gemiddelde ligt op 40 procent.

'Niet te doen, zeiden fietsers'

Eerder vandaag vertelde New York Pizza al tegen RTL Z dat vanuit de meeste vestigingen in Nederland vanavond niet bezorgd kan worden, maar dat er vrijwel alleen afgehaald kan worden. Foodora sluit zich daar nu bij aan: het sluit het platform voor Nederlandse bezoekers, en bezorgt geen enkele bestelling voor het diner vanavond.

Zie ook: Topdrukte bij maaltijdsites, maar mogelijk moet je pizza afhalen

"We zien vanuit de gemeenten dat de fietspaden geen grote prioriteit hebben om sneeuwvrij gemaakt te worden, daardoor zijn ze moeilijk begaanbaar", vertelt een woordvoerder. "Onze fietsers gaven ook aan dat het niet te doen was, en dat heeft ons de doorslag gegeven: we gaan dicht."

Niet alleen restaurants sluiten hun deuren, ook winkels. Zo heeft de Ikea in Amersfoort om 17.00 uur de deuren gesloten vanwege 'slechte weersomstandigheden'. Normaal gesproken is de meubelwinkel tot 21.00 uur open.

Bron • RTL Z