Business

Tesla en Panasonic gaan samen zonnepanelen produceren

Bright • 17 oktober 2016 09:31 @Bright

Beeld © Getty Images

Tesla en Panasonic gaan samen zonnecellen en -panelen produceren, die samenwerken met Tesla's thuisbatterijen Powerwall en Powerpack.

Dat hebben beide partijen vannacht bekendgemaakt. De afspraak geldt voor langere termijn, de productie moet vanaf volgend jaar van start gaan.

Panasonic en Tesla werken al langer samen aan accu's voor de Tesla Model 3, de nieuwe (goedkopere) auto van Tesla die volgend jaar op de markt komt.

Grootste deal in de zonnepanelenindustrie

Met de onthulling van het plan wil ceo Elon Musk aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met Tesla's overname van zonnepanelenmaker SolarCity. Hij is directeur van Tesla en grootaandeelhouder bij SolarCity. De aandeelhouders van beide bedrijven mogen op 17 november stemmen over de voorgenomen deal, maar een aantal aandeelhouders ligt nog dwars.

Met Tesla's inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst is in de historie van de zonnepanelenindustrie zou zijn. Het past in Musks masterplan om van Tesla een all-round bedrijf te maken dat allerlei producten biedt voor consumenten die een duurzame levensstijl naleven. 

Grote aankondiging uitgesteld

Tesla had voor vandaag ook nog een productaankondiging rondom Tesla op het programma, maar ceo Elon Musk heeft hem uitgesteld naar woensdag. Dat schreef hij op Twitter. "Het heeft nog wat verfijning nodig."

Het is niet bekend wat Tesla woensdag zal aankondigen. Volgens geruchten gaat het om Autopilot 2.0. Hiermee zou Tesla naar verwachting meer sensoren aan de auto's toevoegen om ze van nog meer zelfrijdende toepassingen te voorzien. Afgelopen weekend was het precies een jaar geleden dat de eerste versie uitkwam. In augustus sprak Musk nog over autonoom rijden. "Zelfrijdende auto's komen een stuk sneller dan iedereen denkt. Wat wij ontwikkelen zullen mensen niet geloven. Ik geloof het zelf niet."

Bron • Bright.nl / RTL Z