Business

Grote stoelendans binnen het bestuur van ING

14 maart 2017 22:48

CFO Patrick Flynn (L), CRO Wilfred Nagel en CEO Ralph Hamers (R) tijdens de presentatie van de jaarcijfers van ING. Beeld © ANP

Het bestuur van ING gaat flink op de schop: financieel directeur Patrick Flynn verlaat het bedrijf voor een andere organisatie. Risicodirecteur Wilfred Nagel gaat op 1 augustus met pensioen. Daarnaast wordt Nick Jue, CEO van de Nederlandse tak van het bedrijf, overgeplaatst naar Duitsland.

Flynn vertrekt na de aandeelhoudersvergadering op 8 mei. Jue volgt op die datum Roland Boekhout op die een positie krijgt binnen de Management Board Banking van ING. Wie er op zijn stoel komt te zitten, laat de bank later weten.

Interne kandidaten

Voor de vacatures van financieel en risicodirecteur heeft ING interne, Nederlandse kandidaten op het oog. De bank wil Koos Timmermans benoemen tot financieel directeur. Voor de post van risicodirecteur, die tussen 2007 en 2011 werd bekleed door diezelfde Timmermans, wordt Steven van Rijswijk voorgedragen. Hij werkt nu nog voor de zakelijke tak van ING.

Beide voordrachten worden op de jaarvergadering op 8 mei aan de aandeelhouders voorgelegd. Zij mogen zich dan ook uitspreken over de herbenoeming van Ralph Hamers voor een periode van vier jaar. Hij is sinds 2013 de hoogste baas bij de bank.

Bron • RTL Z