Beurs inside

Middelkoop heeft vertrouwen in bitcoin: Kostprijs blijft stijgen

10 december 2019 14:41

Beeld ©

Het is al een tijdje stil rondom bitcoin. Een goed moment om zijn positie in de cryptomunt uit te breiden vond Willem Middelkoop. In Beurs Inside bespreekt hij met Albert Jellema, Hans de Geus en Corné van Zeijl waarom hij denkt dat bitcoin een goede investering is.

Willem Middelkoop belegt met zijn Commodity Discovery Fund in bedrijven in de grondstoffensector. In zijn privé portefeuille pakt hij het anders aan en heeft hij zijn positie in bitcoin uitgebreid. In het programma Beurs Inside bespreekt hij deze keuze met presentator Roland Koopman. 

Bekijk het hier.

Hedge op financiële systeem

Roland vraagt zich af waarom Willem bitcoin blijft zien als een beleggingsklasse. Willem legt uit dat hij 4 of 5 jaar geleden een denkfout maakte."Ik dacht dat ik moest kiezen tussen goud en bitcoin als hedge op het financiële systeem."

Nu denkt hij daar anders over. "Bitcoin concurreert niet met goud maar met het ongedekte geld." De cryptomunt staat nu rond de 7000 dollar. De belegger heeft zijn positie uitbreid toen bitcoin onder de 10.000 dollar stond en daar is hij zeer tevreden mee. "Ik heb mijn zoon aangeraden om dat ook te doen."

Kostprijs blijft stijgen

Willem heeft het al eerder over de bitcoin gehad in Beurs Inside. Albert Jellema is daar toen nerveus van geworden, omdat Willem vertelde hoe lang het duurt om één bitcoin te minen. "De kostprijs van de bitcoin stijgt alleen maar. Dus dan denk je wel: als ik toch één zo’n ding zou hebben", zegt Albert. 

Maar waarom is die kostprijs eigenlijk relevant? Want mensen kunnen natuurlijk ook stoppen met minen en de prijs zou onder de kostprijs kunnen komen. "Toch zie je vaak dat het een bodem legt", vertelt Albert.

Daar is Willem het mee eens. "Je ziet dat bitcoin bodemt op het punt waarop de meeste miners verlies beginnen te lijden."  

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.

Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars.

Bron • RTL Z