Beurs inside

De AEX klimt naar hoogste punt sinds start RTL Z

05 november 2019 16:48

Roland Koopman presenteert al sinds de start van RTL Z Beeld © RTL Z

De financiële markten lijken geen aarzeling te kennen vandaag. De AEX bereikte zijn hoogste punt sinds juni 2001 en daarmee dus ook de hoogste stand sinds de start van RTL Z. In Beurs Inside vraagt presentator Roland Koopman zich af waar deze stijging aan te danken is.

In de wekelijkse editie van Beurs Inside praat presentator Roland Koopman elke week met analisten en ervaren beleggers over het actuele beursnieuws. De recordstand van de AEX is deze week natuurlijk niet te missen. De index bereikte zelfs het hoogste punt sinds de start van RTL Z in de zomer van 2001. Maar wat kan de oorzaak van deze fikse stijging zijn?

 

Handelsoorlog en meevallers in de economie

Corné van Zeijl weet wel waarom. “Een paar maanden geleden stonden er een aantal rode kruizen.” We hadden een harde Brexit, die lijkt redelijk weggegumd.  Er was de mogelijkheid van een handelsoorlog. “Daar komt een fase 1 ondertekening, niet in Chili maar ergens anders.”   

En we verwachten dat de winsten erg slecht zouden zijn vanwege de economische omstandigheden. “ En dat valt ook wel mee. “ Drie kruizen zijn weg dus de economie kan omhoog, aldus Van Zeijl.

Recessie in Duitsland

Over een recessie in Duitsland zijn de heren het eens. Alhoewel Jim Tehupuring van ProBeleggen de vraag opwerpt wat deze recessie precies betekent. In Duitsland is de krimp 0.01%. “Dat is geen -6 zoals we hebben gezien tijdens de crisis.”

Volgens hem is er sprake van een kentering. “Je ziet dat het in heel veel sectoren weer aantrekt. Het is substantieel minder slecht dan we een half jaar geleden dachten.”  

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord. Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars. Beurs Inside is ook op tv te volgen, en natuurlijk via onze website.

Beurs Inside is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z