Beurs inside

Kijk terug: Beurs Inside - AEX door het dak, kunnen we nog omhoog?

RTL Z • 05 november 2019 16:57 @rtlz

Beeld © Getty

Op de dag dat de AEX de hoogste stand bereikte sinds 2001, keert de wekelijkse editie van Beurs Inside terug. Elke maandagavond praten we over het laatste beursnieuws met diverse analisten en ervaren beleggers, die hun gouden tips delen. Kijk de uitzending nu terug.

De wekelijkse editie van Beurs Inside keert terug op een historische dag. Want de AEX ging door het dak op de tweede handelsdag van november.

Presentator Roland Koopman praat over het record met ervaren beursanalisten Jim Tehupuring, Corné van Zeijl en Bob Homan. Wat denken zij: kunnen we nog verder omhoog of is deze piek een laatste stuiptrekking voor we een recessie in duiken?

De hele uitzending terug kijken? Dat kan via onze seminarpagina.

Jos Baeten ceo van ASR

Naast beleggers en analisten ontvangen we elke week een ceo of bijzondere belegger. In deze eerste uitzending is dat Jos Baeten, ceo van verzekeraar ASR. In gesprek met Koopman vertelt Baeten waarom duurzaamheid zo belangrijk is voor het bedrijf en hoe zij die verduurzaming realiseren. 

Zo is het hoofdkantoor van ASR inmiddels CO2-neutraal en kiezen ze zelf ook voor duurzame beleggingen. Maar is duurzaamheid niet gewoon een marketingverhaal? Niet volgens Jos Baeten. "Want daar prik je als klant zo doorheen", aldus de ceo.

Duurzaamheid is niet het enige belangrijke element in de bedrijfsvoering, ook de manier waarop ASR met de lage rentes omgaat is een speerpunt voor Baeten. Zo heeft de verzekeraar de risico's van dalende rente jaren geleden al gehatcht. "Dus onze huidige klanten zijn gedekt", volgens Baeten. Dat betekent niet dat de toekomst daarmee helemaal is veiliggesteld. Baeten ziet dan ook nog genoeg uitdagingen. 

Gouden tips 

Elke week delen ervaren beleggers hun gouden tips in de uitzending. Waar liggen op dit moment de kansen volgens Jim Tehupuring, Bob Homan en Corné van Zeijl? In één minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment.

Deze week liggen volgens de heren de kansen bij Nokia, PostNL en Nederlandse bouwers. Maar wie had volgens onze kijkers de beste pitch? Ook dat zie je in de uitzending. Daarnaast delen Jim, Bob en Corné ook een aantal tips voor het RTL Z Beursspel. Waarbij de belangrijkste vraag is: Wil je leren van het Beursspel of ga je voor de hoofdprijs: een reis naar New York.

Nieuw seizoen met bijzondere gasten

Behalve Jos Baeten ontvangt Roland Koopman de komende weken meer bijzondere gasten. Zo komt topman Onno van de Stolpe praten over het aanhoudende succes van Galapagos, spreken we met de ceo van een van de grootste mediabedrijven van Nederland en nemen we een kijkje achter de schermen bij de bouw van windtunnels. Ook voor deze uitzendingen kun je je nu al aanmelden

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord. Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars. Beurs Inside is ook op tv te volgen, en natuurlijk via onze website.

Beurs Inside is een samenwerking met ING Sprinters. 

Bron • RTL Z