Beurs inside

Mary Pieterse-Bloem ziet nog steeds kansen in obligaties

03 juni 2019 18:15

Prof. Dr. Mary Pieterse-Bloem - hoofd obligatiebeleggingen ABN Amro Beeld © Beurs Inside

De rentes staan nog steeds opvallend laag. Toch kijken beleggers in deze onrustige markten weer vaker naar staatsleningen. Maar zijn er nog wel kansen op de obligatiemarkt? Janneke Willemse gaat erover in gesprek met bijzonder hoogleraar Mary Pieterse-Bloem.

De rentes zijn wereldwijd nog steeds erg laag. Sterker nog, als je geld aan de Nederlandse staat wil lenen, moet je zelfs bijbetalen. Maar door de financiële markten neemt de populariteit van obligaties wel weer toe. Staatsleningen hebben immers een veilig imago en worden door velen gezien als verzekering van je portefeuille. Is dat terecht? En in welke landen moet je dan investeren en in welke juist niet?

Als hoofd-obligatiebeleggingen bij ABN Amro weet Mary Pieterse-Bloem alles over obligaties. Janneke gaat met haar in gesprek over de zin en onzin van staatsleningen. 

Kijk hier de volledige uitzending terug. 

Gouden tip 

Zoals elke week zijn er ook drie beursexperts te gast in de studio. Met hen bespreekt Janneke Willemse het laatste beursnieuws. Hoe kijken zij tegen obligaties aan? En welke kansen zien ze in deze onrustige markt?

Deze week zijn dit Corné van Zeijl (Actiam), Bob Homan (ING) en Lukas Daalder (Blackrock). Zij delen ook weer een gouden tip. In een minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. 

Praat mee en kom in de show

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.

Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars.

Bron • RTL Z