Beurs inside

Aandelen om nooit te verkopen

28 mei 2019 18:14

Inberg houdt zijn pitch Beeld © RTL Z

Iedere week houden drie beleggingsspecialisten een pitch voor een goede investering. En worden ze erna aan de tand gevoeld door kritische collega's.

Japanese Cap

Corné van Zeijl houdt een pleidooi voor kleine Japanse aandelen oftewel ‘Japanese Small Caps’. In deze achtergebleven sector is de winstgroei enorm. Hij raadt aan om deze aandelen via een indexfonds te kopen. Toch zijn er twijfels: bij een eventuele recessie worden deze aandelen harder geraakt en dalen de koersen van deze bedrijven harder dan die van de grotere bedrijven. Daar ligt een risico.

 

Vastgoed

Vastgoed is voor veel beleggers een stabiel onderdeel van hun portefeuille. Jim Tehupuring denkt aan Unibail-Rodamco-Westfield. En om slim in korte tijd winst te maken, raadt hij een turbosprinter aan met een lage hefboom. Aan de andere kant zitten we aan het eind van een conjunctuurgolf en de rente is laag, volgens Roland Koopman kan die alleen nog maar omhoog. Dat heeft geen gunstige uitwerking op vastgoed. Daarbij heeft een financieel directeur van Unibail onlangs voor meerdere miljoenen aan aandelen verkocht. Is dat een teken aan de wand?

Aandelen om nooit te verkopen

Nico Inberg raadt het Belgische Sofina aan. Zij betalen al jarenlang een stabiel dan wel groeiend dividend. De helft van hun beleggingsportefeuille zit in waarde-aandelen zoals Danone en Colruyt. De andere helft is geïnvesteerd in groeiaandelen, vooral technologiebedrijven uit Azië.Kortom ideaal om veel geld mee te verdienen. De beurswaarde ligt zo’n 20% onder de intrinsieke waarde. Daar heeft Inberg geen duidelijke verklaring voor en dat maakt de presentator sceptisch. 

Bron • RTL Z