Beurs inside

Kijk terug: Euronext-ceo Maurice van Tilburg over onrust op de beurzen

06 december 2018 17:00

Beeld ©

Roland Koopman gaat in gesprek met Maurice van Tilburg, ceo van Euronext Amsterdam.Hoe kijkt hij naar de onrust op de markten? En hoe ziet hij de toekomst van de Amsterdamse beurs?

Het zijn onrustige tijden voor beurzen wereldwijd en dus ook die in Amsterdam. In gesprek met Maurice van Tilburg, ceo van Euronext Amsterdam, praten we over de roerige tijd die achter ons ligt. 

Daarnaast blikken we met hem vooruit: Als het aan Van Tilburg ligt komen er in 2019 een aantal nieuwe bedrijven naar de beurs. De ceo hoopt met name meer technologie bedrijven in Amsterdam genoteerd te krijgen. Dat komt niet alleen omdat hij daarin de ondernemers van de toekomst ziet. Maurice van Tilburg heeft zelf ook een achtergrond in de IT. En dat komt hem met zijn werkzaamheden nu, goed van pas. 

De hele uitzending van Beurs Inside kijk je hier terug. 

Interview Maurice van Tilburg

Na afloopt van het een-op-een gesprek, schuift Maurice van Tilburg aan bij onze overige gasten. Ook de ervaren analisten zijn benieuwd hoe Van Tilburg de Amsterdamse beurs wil laten groeien. Zelf wil hij zich meer inzetten voor de 'kleinere' ondernemers en start-ups. Maar is de Amsterdamse beurs daar wel geschikt voor? 

In gesprek met Maurice van Tilburg

Gouden tip

In Beurs Inside blikt presentator Roland Koopman elke week met een panel van beursexperts terug op het belangrijkste nieuws van afgelopen week. In deze uitzending analyseren Simon Wiersma, Nico Inberg en Corné van Zeijl de belangrijkste ontwikkelingen en kijken vooruit. Waar zit komende week de winst? 

Ook delen onze drie gasten hun gouden tip voor de komende week. In één minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beste beleggingsidee van dit moment. Deze pitches zijn terug te zien in onze hele uitzending  of via ons YouTube kanaal

Stel zelf een vraag

Beurs Inside is een interactief programma, waarin je als kijker kunt reageren en vragen kunt stellen aan de gasten. Achter de schermen zit elke week een team van ervaren moderatoren klaar om vragen te beantwoorden die niet in de uitzending aan bod komen.  

Volgende week, in al weer de laatste Beurs Inside van dit jaar, is econoom Steen Jakobsen te gast. Heb je een vraag of wil je meepraten? Meld je dan nu alvast, gratis en vrijblijvend, aan via www.rtlz.nl/beursinside

Bron • RTL Z