Beurs inside

Beleg in bewegelijkheid met de VIX

28 november 2018 15:35

Beeld © Beurs Inside

Het einde van de bull market is in zicht, volgens Karel Mercx. En dus worden aandelen weer bewegelijker. Daar kun je je voordeel mee doen met een calloptie op de VIX.

“Amerikaanse aandelen zitten in de langste bull market ooit”, zegt Karel Mercx. “3550 dagen, tot vandaag.” En dus is de reguliere speeltijd van de bull market voorbij, volgens de ervaren belegger. “We zitten in de verlening.” Op het einde van een bull market neemt de bewegelijkheid van aandelen toe. En van die bewegelijkheid kun je profiteren met een calloptie op de VIX, de index die deze volatiliteit meet. 

Is short gaan niet de betere optie?

Roland Koopman en Jacob Schoenmaker vragen zich af waarom Karel juist een calloptie pitcht en niet kiest voor short gaan. "Als ik short ga op de index en het gaat omhoog, dan verlies ik geld", antwoordt Mercx. Het gaat er nu juist om dat de bewegelijkheid toeneemt. Dat kan flinke daling betekenen, maar ook beweging omhoog, volgens Karel 

Martijn Rozemuller vindt het een vrij speculatieve optie, maar het is wel volgens hem wel interessant om op bewegelijkheid in te spelen. Zelf zou hij dat op een minder speculatieve manier doen, door bijvoorbeeld in FlowTraders te stappen. Dergelijke handelshuizen floreren vaak ook bij volatiliteit. 

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs?  Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.