Beurs inside

In het rood, maar toch aan kop

07 november 2018 17:46

Beeld © Beurs Inside

Presentator Roland Koopman handelt zelf niet op de beurs. Maar voor het RTL Z Beursspel maakt hij graag een uitzondering. Om het maximale uit zijn fictieve fortuin van een ton te halen laat hij zich adviseren door de analisten van Beurs Inside.

Hoewel Roland nog steeds het klassement van RTL Z Guru’s leidt, staat zijn portefeuille ver in het rood. Onze collega’s hebben allemaal nog niet weten te profiteren van de onrust op de beurzen. Gelukkig hebben Corné van Zeijl, Teunis Brosens en Tom Simonts nog wel een paar tips om in het groen uit de strijd te komen.

De portefeuille van Koopman

‘Laag kopen, hoog verkopen’

Corné valt meteen op dat Roland te weinig gebruik heeft gemaakt van het ideale koopmoment van 28 oktober. Uit analyses, en de gesprekken met de deskundigen de afgelopen weken, blijkt namelijk dat eind oktober het beste moment is om laag in te stappen. Maar Roland heeft op het moment nog veel cash in zijn portefeuille.

“Om rijk te worden moet je juist laag kopen en hoog verkopen. En dus niet alles laag verkopen”, zegt Corné. Maar wat is dan nu de tip van Corné? “Ja, laag kopen en hoog verkopen.”

‘Duurzaam beleggen is een lange termijn visie’

Het valt Teunis Brosens meteen op dat Roland een flink bedrag in een duurzaam fonds heeft zitten. Hoewel Teunis groot voorstander is van duurzaam beleggen, moet Roland om het Beursspel te kunnen winnen, zo snel mogelijk van dat fonds af. Duurzaam beleggen is volgens Teunis een lange termijn visie. Dus als je in korte tijd wil scoren, is dat niet de beste keuze.  

Tom Simonts voegt daar aan toe dat Roland moet kijken naar bedrijven die kunnen gaan profiteren van een akkoord tussen Amerika en China. Want als dat tijdig van de grond komt, kun je met het juiste bedrijf een flinke klapper maken. Hij raadt aan om long te gaan op een Aziatische beurs of fonds.

Met nog een kleine week te gaan, is het nu wel een beetje ‘de dood of de gladiolen’ voor Roland. Eind deze week zien we hoe Roland het uiteindelijk gedaan heeft.  

Volg Roland in het Beursspel

Roland en zijn RTL Z collega’s zijn hier te volgen in het Beursspel. Wil jij zelf meespelen en zien of je Roland kan verslaan? Meld je dan hier aan.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Roland Koopman dingt uiteraard niet mee naar de prijzen van het RTL Z Beursspel. Zijn deelname is alleen voor de eer. 

Bron • RTL Z