Beurs inside

Het koopmoment is NU

17 oktober 2018 11:44

Beeld © Beurs Inside

Corné van Zeijl gelooft dat de tijd om te kopen is aangebroken. Nog niet zo lang geleden raadde hij de kijkers van Beurs Inside aan om vooral cash te houden. Maar volgens de ervaren belegger is het nu tijd om die cash weer in de markt te stoppen.

De flinke schrikreactie op de beurzen van afgelopen week kan niemand ontgaan zijn. De AEX daalde zelfs 10 procent. Volgens Corné van Zeijl is met die daling het ideale koopmoment aangebroken, want hij houdt vertrouwen dat de markten ook weer opkrabbelen.

Pitch Corné van Zeijl

Sell in May, then go away, but remember come back in… October?!

Juist door de huidige onrust is er veel bewegelijkheid op de beurzen en dus liggen er mooie kansen volgens Corné. Hij is er ook van overtuigd dat de bodem wel redelijk bereikt is.

Want als je kijkt naar de gemiddelde ontwikkeling van markten op jaarbasis, zie je altijd een kleine dip in het najaar, en een stijging voor het jaar voorbij is. Dit sluit aan bij de ‘Sell in May, then go away, but remember to come back in September’ theorie die Corné vorig seizoen deelde.

 

Trackers op AEX en Europese markten

Maar als je in september, of zelfs begin oktober, was ingestapt, was je nu niet blij, merkt Roland op. Corné geeft toe dat de daadwerkelijke maand niet helemaal te voorspellen is. Maar als je naar de gemiddelden kijkt, is een dip en daarna een groei, duidelijk te zien .

Het is belangrijk dat je in die najaarsperiode de ontwikkelingen goed in de gaten houdt, om zo voor jezelf het juiste koopmoment te bepalen. En je moet breed inzetten. Corné raadt dan ook trackers op diverse markten aan.

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs? Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.