Beurs inside

Geen paniek, kijk naar de VS

16 oktober 2018 16:43

Beeld © Beurs Inside

Geen paniek, zegt Lukas Daalder. Want hoewel de beurzen wereldwijd flink gedaald zijn, is de onderliggende groei nog steeds op peil.

Bij BlackRock kijken ze niet alleen naar traditionele data, maar maken ze ook gebruik van big data. Door het gebruik van die grote hoeveelheid informatie, zit hun verwachting op een lijn met de verwachtingen van de consensus.

Lukas ziet vooral groei in de Verenigde Staten, want daar is het een stuk minder onrustig is dan in verschillende Europese landen. Hij raadt dan ook iedereen aan, naar de Amerikaanse beurzen te kijken in de komende tijd.

Pitch Lukas Daalder

Amerika niet te hoog gewaardeerd?

Roland Koopman twijfelt juist over Amerikaanse aandelen. Amerikaanse bedrijven zijn momenteel hooggewaardeerd en er zit ook altijd een dollar-risico in als je belegt in de VS. Daarbij vragen veel economen zich af of de groei er niet een beetje uit is.

“Amerika is natuurlijk wel een breed gespreide beurs,” volgens Lukas. In Europa zijn bepaalde sectoren ondervertegenwoordigd. Bijvoorbeeld de technologie sector. De economie draait ook nog steeds goed in Amerika. Er is ook nauwelijks sprake van inflatie.

Juist veel risico in Amerika

Corné van Zeijl heeft er toch een iets andere kijk op. hoogste waardering van aandelen, maar ook de laagste risicopremie. Maar ja, alles zit ook al in de prijs en de rente loopt rap op in de VS. Daarom ziet Corné dan ook vooral risico’s in het land. In elk geval wat betreft waardeontwikkeling.

Lukas erkent dat als je alleen naar die ontwikkeling kijkt, de VS inderdaad minder gunstig uit de bus komt. Echter, het gaat hem vooral om de politieke stabiliteit. In Europa zijn er momenteel, bijvoorbeeld door de situatie in Italië en de aankomende Brexit, veel politieke risico’s die een negatief effect kunnen hebben. Amerika is wat dat betreft zowel economisch als politiek veel stabieler.

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs? Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.