Beurs inside

Een goede eerste week voor Roland in het Beursspel

09 oktober 2018 15:48

Beeld © Beurs Inside

Roland Koopman belegt zelf niet. Hij bekijkt de financiële wereld liever met de afstand van een journalist dan er onderdeel van te zijn als belegger. Maar voor het RTL Z Beursspel maakt hij een uitzondering en start hij, met hulp van de analisten van Beurs Inside, een portefeuille.

Na een week meespelen in het RTL Z Beursspel staat Roland er goed voor. Sterker nog, hij is leidend in het klassement van onze beurscommentatoren.  Blind het advies van zijn gasten opvolgen heeft dus goed gewerkt, maar of hij dat kunstje twee weken op rij kan doen?

“Koop er eens wat Pharming bij”

Janneke Willemse blijft het lastig vinden omdat je met het Beursspel zó op de korte termijn moet handelen. Toch drukt ze Roland op het hart: “Koop er eens wat Pharming bij”.

Zijn aandelen in Fugro deden het niet goed, maar Roland moet die nog niet lozen. Want de olieprijs zou de komende tijd weleens kunnen kantelen, dus wellicht dat die keuze nog een goed resultaat kan opleveren.

Winst pakken

Verder moet Roland van zijn gasten de winst pakken op zijn sprinter short op de AEX. Die leverde hem in één week een rendement op van 70%, dus Valentijn van Nieuwenhuijzen en Bob Homan zijn het met elkaar eens: pakken die winst, dus verkopen.

Wel voegt Bob Homan daaraan toe, neem wat risico, en koop een nieuwe sprinter op de AEX, maar dan Long. En met een flinke hefboom ook, want met fictief geld kan je wat meer risico nemen.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

 

Roland Koopman dingt uiteraard niet mee naar de prijzen van het RTL Z Beursspel. Zijn deelname is alleen voor de eer.