Beurs inside

Roland Koopman doet mee met het Beursspel

04 oktober 2018 16:16

Beeld © Beurs Inside

Roland Koopman belegt zelf niet. Hij bekijkt de financiële wereld liever met de afstand van een journalist dan er onderdeel van te zijn als belegger. Maar voor het RTL Z Beursspel maakt hij een uitzondering en start hij, met hulp van de analisten van Beurs Inside, een portefeuille.

Roland Koopman heeft maar een doel: Het RTL Z Beursspel winnen. Als ervaren journalist en presentator heeft hij immers zijn eer hoog te houden en wil het maximale uit zijn fictieve ton halen. 

Om de kans van slagen ze groot mogelijk te maken, schakelt Roland de hulp in van de Beurs Inside analisten. Elke week laat hij zich door zijn gasten adviseren en neemt hij dat advies blind over. Of dat ook verstandig is, kunnen we de komende zes weken zien. 

De portefeuille van Koopman

Het is ook de manier waarop je speelt

Jim Tehupuring legt uit dat het niet alleen draait om de aandelen of producten die je kiest, maar dat het vooral ook gaat om hoe je het spel speelt. Want als je het Beursspel wil winnen, maak je keuzes die je in het echte leven zeker niet zou maken. 

"Super geconcentreerd, volatiele aandelen en met een maximale hefboom." En Jim kiest dan op dit moment voor Fugro en TomTom met een flinke hefboom. 

Contrair beleggen om te winnen

Karel Mercx is iets voorzichtiger in zijn advies: "Laat ik met de disclaimer beginnen. Mijn gevoel voor timing op de beurs is niet heel goed." Maar als hij mee zou doen met het spel, zou hij short gaan op de AEX. 

Corné van Zeijl denkt dat Roland nog even geduld moet hebben en zijn ton 'cash' gewoon even moet laten staan. "En gok op een correctie.", aldus de ervaren belegger. Want Corné denkt dat contrair beleggen, en dus precies van de massa af te bewegen, de beste kans op winst van het spel geeft. 

Roland Koopman volgt adviezen blind op

Roland heeft beloofd de adviezen van zijn gasten blind op te volgen. En dus start hij met een portefeuille die voor een derde in Fugro en TomTom bestaat. Daarbij houdt hij een derde cash, en met het overige bedrag koopt het maximale aantal Sprinters short op de AEX 

Komende zes weken kun je Roland volgen in het rtlz.nl/beursspel. En natuurlijk zie je elke maandag in Beurs Inside hoe hij ervoor staat en wat hij zijn portefeuille gaat aanpassen. 

“Maar denk erom, ik neem risico’s die je in het echte leven nooit zou nemen” , benadrukt de presentator. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

 

Roland Koopman dingt uiteraard niet mee naar de prijzen van het RTL Z Beursspel. Zijn deelname is alleen voor de eer.