Bedrijven

Storing bij Facebook en Instagram in Europa en de VS

Michaël Niewold • 11 oktober 2017 18:08 @michaelniewold

Storing bij Facebook en Instagram in Europa en de VS
Beeld © EPA

De sociale netwerken Facebook en Instagram kampen momenteel met een storing. Vooral van gebruikers uit Europa en de Verenigde Staten regent het meldingen dat de websites niet bereikbaar zijn.

Op de website allestoringen.nl kwamen rond 16.30 bijna 500 meldingen van een storing met Facebook binnen. Over Instagram, dat eigendom is van Facebook, kwamen rond 17.00 uur ruim 300 meldingen binnen.

Dat beeld wordt voor beide sites bevestigd op de mondiale variant van allestoringen.nl, downdetector.com. Het aantal meldingen loopt op tot bijna 10.000 (voor Facebook) en bijna 2000 (voor Instagram).

Vooral in Europa en de VS

Op basis van de live-storingskaart die de websites bijhouden, lijken vooral gebruikers in Noord-West Europa en in delen van de Verenigde Staten problemen te hebben. 

Eind augustus waren beide netwerken anderhalf uur onbereikbaar door een wereldwijde storing. Dat was toen het gevolg van een technische storing, meldde Facebook. 

Reactie Facebook

Facebook erkent de problemen: "We weten dat er mensen zijn die moeite hebben om Facebook en Instagram te bereiken. We werken er aan om alles zo snel weer normaal te laten draaien", laat een woordvoerster weten. 

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen