Bedrijven

ING zegt Kevin Spacey af voor evenement in Rotterdam

03 november 2017 09:09

ING zegt Kevin Spacey af voor evenement in Rotterdam
Beeld © EPA

ING heeft besloten de Amerikaanse acteur Kevin Spacey af te zeggen voor het congres BusinessBoost in Rotterdam. De komst van de acteur was omstreden geworden na aantijgingen over seksueel misbruik.

ING laat weten dat het niet wenselijk is om hem te laten optreden tijdens BusinessBoost Live. Ook zal zijn aanwezigheid 'afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities'.

Daarom besloot de bank in overleg met het management van Spacey om de samenwerking helemaal stil te leggen, laat het bedrijf weten in een persverklaring.

Beerput

Eerder deze week liet ING weten al te twijfelen over de komst van Spacey, nadat de eerste berichten over aanranding naar buiten kwamen. Later deze week kwamen daar aan de lopende band meer beschuldigingen bij, waaronder die van collega's van Netflix-hitserie House of Cards.

Netflix heeft besloten de productie van House of Cards, waarin Spacey een hoofdrol speelt, zelfs helemaal op te schorten. Ook de Oscarcampagne voor de nieuwe film van Spacey, All the money in the world, is gestaakt.

BusinessBoost

Bezoekers van het evenement in de Rotterdamse Ahoy houden Mo Gawdat (Google X), John de Mol (Talpa) en Pieter Zwart (Coolblue) over als sprekers.

De gevolgen voor Kevin Spacey:

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen