Bedrijven

Heineken blikt water in voor slachtoffers aardbeving Mexico

Sanne Boswinkel • 21 september 2017 12:59

Heineken blikt water in voor slachtoffers aardbeving Mexico
Een biertruck van Heineken-dochter Cuauhtemoc-Moctezuma wordt uitgeladen in Mexico-Stad. (Archieffoto) Beeld © Bloomberg

Heineken Mexico produceert op dit moment 1 miljoen blikjes gevuld met drinkwater om zo een bijdrage te leveren aan de hulpactie na de zware aardbeving die Mexico dinsdag trof. De blikjes worden gedoneerd aan de Protección Civil in ondermeer Oaxaca, die voor verdere distributie van het drinkwater zorgt.

Heineken
93.54
1.81%

Bij de zware aardbeving die Mexico met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter trof, kwamen honderden mensen om het leven. Gebouwen stortten in, mensen raakten onder het puin bedolven en de miljoenenstad Mexico-Stad raakte verlamd. 


Het waterblikje van Heineken (beeld: Heineken)

Heineken draait door

Heineken heeft zes brouwerijen in Mexico waarvan er twee in Toluca en Orizaba liggen, in het aardbevingsgebied.

Die fabrieken lijken de aardbeving overleefd te hebben. "Vooralsnog zijn de berichten positief, de productiecapaciteit van deze brouwerijen is nog in orde", zegt Heineken-woordvoerder Michaël Fuchs tegen RTL Z.

Zorgen om personeel

Heineken heeft in Mexico in totaal zo'n 20.000 mensen in dienst, maar er zijn nog geen berichten van persoonlijk letsel onder werknemers.

"Wel weten we dat 78 medewerkers schade hebben gemeld aan bijvoorbeeld hun huis. Intern is er een fundraiser gestart, Heineken-medewerkers van over de hele wereld kunnen zo hun collega's steunen", zegt Fuchs.

Meer op rtlnieuws.nl:
Anne was getuige aardbeving Mexico: 'Mensen staan trillend op straat'

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen