Bedrijven

'Failliet Air Berlin brengt 250 tot 350 miljoen euro op'

Chris Koenis • 23 september 2017 13:18 @chriskoenis

'Failliet Air Berlin brengt 250 tot 350 miljoen euro op'
Een toestel van Air Berlin vlak voor de landing op Tegel Airport in Berlijn. Beeld © AFP

De verkoop van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin levert waarschijnlijk tussen 250 en 350 miljoen euro op. Dat melden verschillende Duitse media zaterdag.

De noodlijdende Duitse luchtvaartmaatschappij kreeg vorige maand een overbruggingslening van 150 miljoen euro van de Duitse overheid om te kunnen blijven vliegen. De verwachting is dat met de opbrengst dit overbruggingskrediet kan worden terugbetaald.

Lufthansa en Easyjey 

Het lijkt erop dat Lufthansa het grootste deel van Air Berlin gaat overnemen. Daarnaast is EasyJet in de race voor onderdelen van de vliegmaatschappij. De twee gegadigden zouden nog strijd voeren over wie de felbegeerde landingsrechten in Düsseldorf krijgt.

Intussen dringen de vakbonden erop aan dat de nieuwe eigenaar behalve de vliegtuigen ook het personeel van Air Berlin overneemt.

Verlies

Air Berlin vroeg op 15 augustus faillissement aan. Het bedrijf, dat al langer kampte met een sterk teruglopend aantal passagiers, werd daartoe gedwongen na het terugtrekken van geldschieter en grootaandeelhouder Etihad.

Air Berlin maakt al een aantal jaar verlies, vorig jaar nog 780 miljoen euro. Het aantal passagiers loopt ook al langer terug: van 35,3 miljoen in 2011 tot 29,9 in 2016. Het is de tweede vliegmaatschappij van Duitsland, na Lufthansa.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen