We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLZ.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Bedrijven

Concurrenten houden toegang tot netwerk KPN

17 juli 2017 17:44

Concurrenten houden toegang tot netwerk KPN
Beeld © ANP

KPN moet concurrenten voorlopig toegang blijven bieden tot zijn kabelnetwerk, zodat er genoeg concurrentie blijft op de markt voor vast internet. De telecomprovider verliest in hoger beroep van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

KPN Koninklijke
2.86
-2.66%

ACM besloot eind 2015 dat twee grote kabelnetwerken (KPN en Ziggo) te weinig is om te kunnen spreken van 'gezonde concurrentie'. Daarom wil de toezichthouder dat concurrenten toegang houden tot de netwerkinfrastructuur van zowel KPN als Ziggo. De ACM reguleert de toegang tot de netwerken.

KPN ging tegen dat besluit in beroep, maar de telecomprovider vangt vandaag bot bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb): volgens het CBb heeft de ACM de kritiek van KPN voldoende kunnen weerleggen. 

Andere partijen, zoals T-Mobile en Vodafone, betalen een vast bedrag per klant aan KPN om gebruik te mogen maken van het kabelnetwerk.

Gerelateerde artikelen