Business

Winkels V&D blijven open; webwinkel sluit

Karin Husslage • 23 december 2015 09:07 @karinhusslage

Beeld ©

De winkels van V&D blijven voorlopig gewoon open, nadat het bedrijf uitstel van betaling heeft gekregen. De webwinkel sluit tot nader order.

V&D heeft vanochtend uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Dit geldt voor de hele V&D Groep, dus ook La Place. Alle vestigingen van V&D en La Place blijven voorlopig lopen; dat is van belang voor schuldeisers en om voortzetting van het bedrijf of delen daarvan zo kansrijk mogelijk te laten zijn.

De webwinkel wordt wel gesloten tot nader order, meldt V&D. Bestellingen worden op dit moment niet geleverd en ook retourneren kan niet. Klanten kunnen formulieren invullen met hun gegevens; ze worden dan op de hoogte gesteld van vervolgstappen.

"We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken", zegt topman John van der Ent.

Nieuwe formule 
Eerder dit jaar raakte het bedrijf al in zwaar weer. Aandeelhouder Sun Capital stak toen miljoenen in V&D, er werd een grote herstructurering doorgevoerd en de directie kwam met een nieuwe strategie, winkelformule en assortiment. De keten wilde zich meer richten op vrouwen, maar heeft die kans nog niet gekregen; de nieuwe formule zou in het eerste kwartaal van 2016 worden uitgerold. 

Volgens het bedrijf waren het 'een aantal incidenten en onvoorziene omstandigheden' die het bedrijf de nekslag gegeven. V&D noemt onder andere de 'indian summer' in november en december als factor: het warme weer had een slechte invloed op de verkopen.

Bron • RTL Z