Business

Onderhandelingen V&D in eindfase

Saskia van Huijgevoort • 05 februari 2016 09:59 @Saskia_vanH

Beeld ©

De doorstart van V&D is bijna beklonken. De onderhandelingen zitten in de eindfase en de curator hoopt maandag een mededeling te kunnen doen. De doorstart kan dus een kwestie zijn van enkele dagen.

De curatoren zouden onderhandelen met twee partijen, maar of dat waar is en hoeveel het er precies zijn, wil hij geen uitspraken doen. Eén van waaronder (volgens de geruchten) de Canadese winkelgigant Hudson's Bay. De laatste jaren breidt het bedrijf flink uit door onderpresterende warenhuizen op te kopen.

Niet alle van de ruim 60 V&D filialen zullen vermoedelijk een doorstart maken, maar wel het overgrote deel. Het is dus nog even spannend voor de 5000 mensen die bij V&D werken.

'Geen doorbetaling salaris UWV'
Het is belangrijk dat er snel een deal wordt gesloten, want de tijd dringt. Het UWV betaalt het salaris van het personeel tot 17 februari. Als er voor die tijd geen akkoord is, dan moeten de winkels dicht. 

De vraag is of de warenhuizen het sowieso langer uit hadden gehouden in deze situatie, want het personeel is steeds lastiger te motiveren en de schappen worden steeds leger omdat leveranciers niet meer leveren. 

Geen uittocht
Vakbond CNV krijgt geen signalen dat mensen alvast een andere baan aan het zoeken zijn, zegt bestuurder Martijn den Heijer. "Ze blijven toch hoop houden. Er is totaal niets naar buiten gekomen over hoeveel signalen het zou gaan en wie dan wel of niet moet vrezen voor zijn baan. Daarnaast heeft een groot deel van de medewerkers niet de allerbeste arbeidsmarktpositie, het zijn relatief oude werknemers en het gaat sowieso al niet goed in de detailhandel."

 

Bron • RTL Z