Business

'Kahn heeft genoeg verhuurders voor doorstart V&D'

Mathijs Smit • 14 februari 2016 14:21 @Mathijs__Smit

Beeld © RTL Z

Zakenman Roland Kahn is met genoeg verhuurders van panden van V&D rond om een doorstart mogelijk te maken. Dat zegt een bron, die nauw bij de besprekingen is betrokken.

Kahn onderhandelt al twee weken exclusief met de curatoren over een doorstart van het failliete V&D. Als die slaagt, kunnen veel van de 8000 werknemers aan de slag blijven. Donderdag kondigde Kahn aan dat hij door wil met zo'n 45 winkels. Als hij vóór vanavond echter geen akkoord heeft over 35 winkels, gaat de doorstart niet door.

Genoeg
Kahn zou inmiddels met genoeg pandeigenaren rond zijn, aldus de bron die bij de onderhandelingen is betrokken. "Het is zelfs mogelijk dat er al iets meer dan 35 panden binnen zijn. Wel staan soms nog kleine vragen open, over een kelderverdieping of een roltrap. Strikt genomen is het dan de vraag of je het contract al mag afvinken."

Een officiële mededeling wordt desondanks vandaag niet verwacht. "Het moet eerst allemaal goed gedocumenteerd zijn. Het spel is pas gespeeld als alle handtekeningen er staan." Volgens de bron is vandaag een mooie dag om de "puntjes op de i te zetten. Het is logisch om op maandag het net op te halen."

Financiering
Zelfs al er een deal met voldoende verhuurders ligt, is het nog niet zeker dat een doorstart kan plaatsvinden. Ook ING, de huisbank van Roland Kahn, moet akkoord zijn en financiering willen regelen. Donderdag stelde Kahn al de financiering bijna rond te hebben. Maar een definitief akkoord ligt er vandaag nog niet.

Ook de leveranciers moeten nog achter het plan gaan staan, en toezeggen dat zij V&D zullen bevoorraden. Ten slotte speelt SUN Capital nog een rol, omdat de voormalige eigenaar de huidige voorraden van V&D in onderpand heeft.

'Flink aantal verhuurders door bocht'
Woordvoerder Edwin van Wijk van de curatoren wil niet bevestigen dat het minimum aantal panden binnen is. Wel is volgens hem "een flink aantal verhuurders door de bocht. Maar soms moet er nog een definitieve paraaf worden gezet door de eindbelegger." Een aantal V&D-panden wordt beheerd door vastgoedfondsen, die optreden voor professionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.

Vastgoedadviseur Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield, die optreedt als intermediair tussen V&D en de verhuurders, wil niet zeggen hoe groot hij de kans acht dat Kahn met voldoende verhuurders rond komt. "Maar iedereen werkt hard aan een oplossing, en er wordt grote voortgang geboekt."

Kahn zelf nam vandaag en gisteren de telefoon niet op, en reageerde niet op voicemailberichten.

Meer op rtlnieuws.nl

 

Bron • RTL Z