Business

V&D bedolven onder claims leveranciers

Michaël Niewold • 31 december 2015 11:50 @michaelniewold

Beeld © ANP

De bewindvoerders van V&D hebben een groot aantal claims ontvangen van bezorgde leveranciers van het in surseance verkerende warenhuis V&D. Ook hebben de leveranciers veel vragen over de situatie.

In een brief aan de leveranciers van het warenhuis schrijven de bewindvoerders dat zij ondanks het feit dat ze telefonisch contact hebben opgenomen met hun ruim 1800 leveranciers veel vragen en claims hebben gekregen. De brief is in handen van RTL Z.

Omdat er zo veel klachten en claims zijn binnengekomen, waarschuwen de bewindvoerders dat het 'enige tijd vergt' om ze af te handelen. Voor leveranciers met extra vragen verwijst V&D door naar een mailadres. 

'Grote zorgen'
Leveranciers maken zich grote zorgen of ze wel betaald krijgen, tijdens de surseance geldt een zogeheten 'afkoelingsperiode', waarin het bedrijf haar rekeningen niet hoeft te betalen.

Maar de warenhuizen en La Place blijven wel open, zodat een mogelijke doorstart onder een nieuwe eigenaar zo rimpelloos mogelijk kan verlopen. Er zouden zich tientallen geïnteresseerden hebben gemeld.

Om te voorkomen dat leveranciers hun spullen terughalen verbiedt het warenhuis dat, zich daarbij beroepend op contractuele afspraken. Uit vrees niet betaald te krijgen, leveren kledingmerken geen lentecollectie aan V&D, zei brancheorganisatie Modint gisteren tegen RTL Z

Bron • RTL Z