Bedrijven

Bijna twee miljard gebruikers voor Facebook: een goudmijn

04 mei 2017 06:25

Beeld © AFP

Facebook blijft maar groeien en groeien. Het sociale netwerk heeft inmiddels 1,94 miljard regelmatige gebruikers, 80 miljoen meer dan drie maanden geleden. Daarmee werd het bedrijf nog weer interessanter voor adverteerders. Vooral bij de mobiele tak was dit duidelijk te zien.

De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 8 miljard dollar. Dat was 49 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan de 7,2 miljard dollar waar analisten door de bank genomen van uitgingen. De mobiele advertenties waren goed voor 85 procent van de opbrengsten. Dat was een jaar eerder nog 82 procent.

Geen zorgen

Met de resultaten zette het techbedrijf opnieuw zorgen opzij over het al dan niet bereiken van de grens van het aantal advertenties dat in een 'newsfeed' kan worden getoond. Facebook zelf waarschuwde daar ook vaker voor. Hoewel de omzetgroei wel iets daalt, gebeurt dit in een trager dan verwacht.

De winst van het bedrijf in het laatste kwartaal kwam uit op 3,1 miljard dollar. Topman Mark Zuckerberg sprak van een goede start van het jaar. Hij zei ook dat het bedrijf applicaties zal blijven ontwikkelen om een "sterke wereldwijde gemeenschap" te blijven ondersteunen.

3000 controleurs

Gisteren maakte Facebook bekend dat het personeelsbestand in een jaar tijd wordt uitgebreid met 3000 controleurs. Zij moeten ervoor zorgen dat aanstootgevend materiaal, zoals video's van moorden of zelfdodingen, zo snel mogelijk van het platform worden verwijderd.

Bron • RTL Z / ANP